Om oss

Vi er et fransk par som bor i Fredrikstad. Aline har jobbet som ingeniør i Nexans Norge i Halden siden 2011. Guillaume er fysiker av yrke.

 

 

Aline, opprinnelig fra de store slettene syd for Sainte Baume, og Guillaume fra området ved Alpene i Haute Savoie, bodde sammen fem år i Paris. Det må nok skyldes feil bruk av kompass at vi kom til å forville oss omtrent samtidig i de østfoldske skoger i Sør-Norge.

Aline har jobbet hos Nexans siden 2011 som prosjektingeniør i Halden-fabrikken som produserer sjøkabler. Guillaume er fysiker og har forsket på granulære miljøer ved Universitet i Oslo siden juni 2012.

Etter en reise Zurich-Oslo våren 2013, bestemte vi oss for sammen å realisere et dobbeltprosjekt: besøke distrikts-Norge og samtidig spre det glade vitenskapsbudskap på en original måte til norske barn.

Vi er begge veldig interessert i naturen, fjellet, vitenskap og kunst, og vi elsker å dele våre oppdagelser og våre hjertesaker. Derfor søkte vi arbeidsgiverne våre om permisjon for å kunne legge ut på en skoleturné fra februar til juli 2014. Vi vil fenge norske elever med en forestilling i vitenskapens tegn. Guillaume har undervist i fysikk og matte i mange år. Han er også en ivrig teatermann som både skriver og leker seg. Aline har solid bakgrunn i prosjektledelse, og Guillaume kan bekrefte hennes kompetanse på isdanskoreografi. Vi er åpne, fleksible og får god kontakt med de unge (og også de som ikke er så unge, forresten!).

Viktigte motivasjonskilder til å legge ut på denne turneen er, for Guillaume, å få nye perspektiver på undervisning i vitenskapelige fag. Mens det for Aline er motiverende å lede annerledes prosjekter.

Helt fra starten av fikk vi masse støtte og energi fra mange dyktige bidragsytere!

Først og fremst, Ruth og Thomas som har støttet oss hele veien og spesielt bidratt med bekjentskaper og praksis i undervisningsverdenen. Ruth er Alines kollega og venn, og har lang erfaring med barn og ungdom. I mer enn ti år har hun ledet aktiviteter for barn og unge. Mannen hennes, Thomas, er lærer. Begge involverte seg i å utvikle innholdet i forestillingen vår slik at prosjektet vårt ble vellykket på tross av vår mangel på erfaring og litt haltende norsk. De har spesielt bidratt på idédugnad, skriving, iscenesetting og spesielt generalprøven foran klassen til Thomas. Ruth fortsetter å bidra med oversetting av bloggposter og selvsagt er begges positive holdning en støtte som følger oss på turneen!

Ingrid (Alines kollega og venn) er idébanken i prosjektet og garantist for den intellektuelle kvaliteten… Ideen om en konkurranse mellom skolene om å skrive resten av eventyret ferdig, er hennes. Og dersom Ingrid liker en av våre ideer, så er det sikkert at vi kan gå for den! Hun er dessuten en dyktig kommunikatør (det er yrket hennes og hun gjør det godt). Hun har en skarp penn som har hjulpet oss med de vanskeligste oversettelsene, enten det gjelder søknader om finansiering eller det å skrive selve eventyret på norsk.

Kari, norsklæreren til Aline har vært en trofast støtte.

Rim, kollega av Guillaume på UiO har oversatt teksten om ras.

Og ettersom 80 timer norskundervisning ikke er nok til å kunne skrive brev, tekster og bloggposter uten feil, så har vi fått masse hjelp av mange andre kollegaer til å lese gjennom tekstene våre.

Vi takker spesielt: Alexander (også for hans alltid positive støtte), Henning, Cecilie, Audun, Kennet…

Om oss