Sørøya

Posted by on Jun 11, 2014 in Blogg | 0 comments

Sørøya

For å komme til Sørøya må vi dra nordover fra fastlandet. Sørøya er et merkelig navn for en grense mot nord… Klokka er 21:00 da vi parkerer campingvogna foran barneskolen. Vi kjører en rask tur på hovedveien og ser et landskap med bratte, grønne fjell som svelges av havet. Det ser ut som vi har kommet helt nord på de britiske øyer. Det er heller ikke vanskelig å forestille seg at dette er godt sted for å få stor fisk!

Neste dag viser vi skuespillet for elever på 3. og 4. trinn på Hasvik skole, de er 8 elever totalt. Skuespillet foregår på et klasserom og eksperimentene gjør vi i et forsøksrom. Etter at vi har ryddet opp tar vi en kjapp lunsj. Da vi er ferdig spist kommer noen elever for å titte på campingvogna vår. Vi viser dem de forskjellige tegningene rundt på vogna. Det er ikke så lett å se om guttene liker tegningene, men de virker i hvert fall nysgjerrige. Aline får en pen bukett med vårblomster fra en av jentene.

Vi finner ut av den neste ferga ikke går før om et par timer så vi bestemmer oss for å se oss litt mer rundt. Sola skinner og Sørøya viser seg fram fra sin beste side. I fjellene går det en sti rundt øya, denne bestemmer vi oss for å utforske. Her ligger fremdeles noen av vinteren igjen med spor av is på vannet og snø i skråningene.
Da vi senere kommer tilbake til fastlandet kjører vi de 250 kilometerne mot Hammerfest.

Cincopa WordPress plugin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>