Tromsø

Posted by on Jun 6, 2014 in Blogg | 0 comments

Tromsø

I dag er en veldig spesiell dag: vi skal reise til Tromsø. Vi tar på penskoene, og lar gamle bukser og skitne jakker ligge i campingvogna. Turen tar nesten tre timer med to ferger, derfor sto vi opp tidlig i dag. Været er så fint i dag og vannflaten er uten en krusning i fjordene. Landskapet er fantastisk.

Vi ankommer Tromsø midt på dagen. Vi har allerede vært i Tromsø for ett og halv år siden. Det var i slutten av januar og vi skulle se nordlyset. Temperaturen kom aldri over -12 grader, og solen var oppe bare mellom kl 11 og kl 14. I dag er alt motsatt : solen er på himmelen 24 timer i døgnet og det er varmt. Tromsøværingene sitter på terrassene og i parkene, hvit hud blir rød.

Hurtigruta ligger til kai. En fra mannskapet røyker en sigarett og vi snakker med ham. Vi lurer på om vi kan ta Hurtigruta med campingvogna. Han er litt overrasket over at to franskmenn snakker norsk.

Vi rusler sorgløs mellom Tromsøs terrasser, gallerier og butikker. Da vi kjører tilbake, var lommebøkene lette, men vi var fornøyde. Tre timer senere, da vi kommer tilbake til campingvogna, følte vi det som om vi hadde vært i New York en hel dag.

Cincopa WordPress plugin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>