17. mai i Vesterålen

Posted by on May 17, 2014 in Blogg | 0 comments

17. mai i Vesterålen

Vi dro fra Rognan uten å ha planlagt et neste skolebesøk. Men Aline klarte å få kontakt med flere skoler i Vesterålen som ligger videre nordover i Lofoten. Maurnes barneskole svarte på henvendelsen vår først. I denne lille kystbyen finnes det en havn med tilgang til fasiliteter som dusj, toaletter og vann. Et perfekt sted for campingvogna vår. Vi blir i Maurnes i en uke. Her kan vi se på måkene fly tett over hustakene.

Besøket på Maurnes skole starter med forberedelse av gymsalen. Det er for mye lys i rommet, men to elever kommer for å hjelpe oss med det. De dekker til vinduene med store gardiner. Vi besøker alle klassene på en dag. Selv om våren er på vei så begynner det nå å snø. Det ligger snø rundt campingvogna vår da vi kommer tilbake fra skolebesøket.

To dager senere besøker vi en annen barneskole i strand. 3 og 4 klassetrinn er snille og klarer å få til veldig flotte snøskred. Noen av elevene bruker å dra til et ”Newton rom” som er i byen. Eksperimentene er ikke like enkelt med de eldre elevene. Dagen etter er det 17 mai og klasserommet skal være dekorert. På veien tilbake stopper vi på en samisk gård. Her får vi sett noen reinsdyr. Men de ligner ikke på de ville dyrene vi så i naturen for ti dager siden.

På hvert sted vi besøker prøver vi å ta en topp tur til en lokal fjelltopp. Vi prøvde å gå opp Særtinden. Været har vært dårlig de siste dagene og vi prøver å finne en dag med Ok værforhold. Dessverre får vi ikke gått toppturen på grunn av sterk vind og hard snø i de bratte bakkene.

Dette året feirer vi 17 mai i Vesterålen. Det blåser og regner mye denne dagen. Stakkars nordmenn som ikke får vært ute. Og stakkars oss som ikke får sett de vakre kjolene, bunadene og draktene. I tillegg er det ikke enkelt å finne ut av hvor folk befinner seg. Vi kjører i sentrum av Sortland, som er den største byen i området. Det er ikke så enkelt å feire 17 mai etter norske tradisjoner når vi ikke vet hva som egentlig skjer. Men vi drar til Strand barneskole. Der er det mye folk og vi treffer igjen noen elever fra besøket dagen før. Vi spiser litt kake og tar oss en kaffekopp. Dette året gikk vi dessverre glipp av barnetoget, men neste år vil vi se det!

Cincopa WordPress plugin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>