Dyredagen

Posted by on May 19, 2014 in Blogg | 0 comments

Dyredagen

Dette var den første hele dagen med sol siden vi kom til Vesterålen. Vi måtte stå tidlig opp for å være i Andenes kl 10. Andenes er en havn nord på Andøya. Vi hadde meldt oss på hvalsafari. Da vi kjørte dit kunne vi se en reinsdyrsflokk ved siden av veien. Det ble starten på det vi kalte ”dyredagen”!

Safarien startet med en tur til et lite hvalmuseum. Vi fikk vite at vi skulle se på spermhval. Spermhvalen jakter i dypt vann og bruker lyd til å finne mat. Vel ferdige med omvisning på museet dro vi ut med båt. Vi prøvde å kjenne igjen vannspruten fra hvaler som pustet på overflaten. Mannskapet om bord i båten klarte å manøvrere så vi kommer ganske nær en spermhval. Plutselig begynte turistene å ta massevis av bilder! Det var som om vi var i Cannes! Dyrene blir bare i overflaten noen minutter før de dykker for å jakte fisk igjen. Hvalen begynte å svømme fortere før den løftet halen og gled ned til mørket.

Vi bestemte oss for å kjøre tilbake sørover på vestsiden av øya, naturen der er villere. Det finnes mange fugler der. Det er skarv på en liten øy som minnet oss om et maleri av Theodor Kittelsen. Vi kunne også se noen ørner. To ganger prøvde vi å komme nærme nok til å ta bilder av deres majestetiske flukt gjennom luften..

Cincopa WordPress plugin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>