Namsos

Posted by on Apr 26, 2014 in Blogg | 1 comment

Namsos

Vi har forflyttet oss nesten 800 km når vi ankommer Namsos. Vi så en elg i det vi kjørte inn i kommunen og for en gang skyld løy ikke skiltene med “Stor elgfare” (om det ikke står Stor helgfare på inn til byen som også kalles Rock city og er kjent for sin trønderrock og festmusikk).

Øystein, HR-ansvarlig på Nexans-fabrikken i Namsos guidet oss frem til der vi kunne parkere campingvognen. Vi ble i Namsos en hel uke for å kunne besøke flere skoler i området. At Nexans har en fabrikk her gjorde det enkelt å besøke flere skoler.

Aline har besøkt Namsos en gang tidligere med jobben, mens Guillaume kom dit for første gang. Men begge følte vi oss hjemme i denne lille byen med de koselige gatene. For det første var det færre trehus her enn i andre småbyer, det var flere murhus eller betonghus. Dessuten var det supert vær i helgen og vi følte at vi var et annet sted, i Europa, men lenger sørover. En annen ting var at vi gikk forbi masse folk som brukte terrassene utendørs. Ja tenk, utekaféer midt i gatene. Det har vi ikke sett så ofte. Namsosingene virket også som de var mørkere enn andre blondere nordmenn. Det var også masse butikker i selve bykjernen. Det var nesten ikke til tro etter tre år der vi har blitt vant til store kjøpesentre som ser ut til å stjele all handelen fra de små butikkene.

I Namsos er det til og med en liten slakter-/fiskebutikk med deilig elg og herlig laks. Og flere bakerier med alle typer godsaker og kaker.

Havnebyen Namsos i Nord-Trøndelag, omkranset av lave fjell og skoger fulle av elg, er en sympatisk liten by! Innbyggerne der trekker ikke engang på smilebåndet av aksenten vår – akk så fransk!  Namsos mangler kanskje bare et lite marked med ferske varer for å være et nordisk paradis…

Namsos 2

One Comment

  1. Vakker by!!!!

    Bysangen:
    Namsos min by, la meg synge din sang. La meg takke for barndommens minner!

    God tur videre nord!
    Klem fra Ingrid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>