En uke i Olden

Posted by on Apr 12, 2014 in Blogg | 5 comments

En uke i Olden

Det stod en campignvogn på Olden skule sin parkingplass i nesten en uke. I Oldedalen finner man tre turkise innsjøer på veien til Jostedalsbreen. Om sommeren kjører flere biler, busser og campignvogner på den smale veien. Turister kommer for å se Briksdalsbreen eller Vollfossen. Men i denne siste uken før Påskeferien ser Olden veldig rolig ut.

Anne har vært veldig imotekommende når vi kom forrige lørdag. Det er hyggelig å føle tillit fra menneskene rundt oss. På mandag besøkte vi 5. klassen til Lene fra kl 11:30 til kl. 14:00 og på tirsdag besøkte vi 3. og 4. Klassene til Anne og May Rita. Dette var første gang vi besøkte en skole på Vestlandet. I dette området snakker nordmennene ikke det samme dialekten som vi har lært på kurs (ikke bokmål men nynorsk). Flere kolleger advarte oss mot den rare aksent fra Vestlandet. Det er sant at etter vi passerte Ørsta merket vi noen merkelige ord men etter en uke i Nordfjord har vi funnet ut at vi liker dialekten her godt. Det hørest ut som om innbyggerene her synger når de prater.

Når vi begynte forestillingen smilte barna og så interesserte ut. På slutten av skuespillet spør vi alltid om de likte showet. Denne gangen spurte vi dem på fransk. Elevene gjorde noen grimaser men lo. Vi byttet til norsk og … overraskelse : de forstår oss ! Overraskelse som var enda mer overraskende : vi forstår dem !

POst Olden_Guillaume     Post Olden_Avalanche de plaques   POst Olden_Show

 

Siden vi bor i campingvognen, er vi de priviligerte observatørene av det daglige livet i skolegården. Vi kan se parkeringsplassen fyller seg fra kl.7:30. Til kl. 14:00 høres bråk, ringing og stillhet. Ettermiddagen strekker seg ut i en lang stillhet. Noen ganger kommer barna for å spille fotball, eller slå fartsrekord med sparkesykkel eller moped. På slutten av ettermiddagen møtes tenåringer med syklene sine og spøker og ler. Om kvelden spiller noen ganger hornmusikken i gymsalen. Om natta griper mørket den asfalterte skolegården og ingen krysser den. Kanskje flyr en eller to flaggermus overplassen.
Post Olden_Caravane

5 Comments

 1. Ni två är ju helt fantastiska.
  Så inspirerande!

  Keep up the good work!
  //Åsa

 2. Stort nöje att läsa er blogg, följer ert äventyr vidare med spänning. :)

 3. Hei Aline & Guillaume!

  Dere lever dømmen! Så fint å se at dere trives i campingvogna & ikke minst som skulespillere:)

  Meeeen.. hva menere dere med “Flere kolleger advarte oss mot den rare aksent fra Vestlandet”!!
  Jeg har aldri sagt den var rar, bare penere!:) hoho!

  Kos dåkke kjekkingar & ha det løye!:)

  Savner dere i Halden!

  Helsing Ruth

 4. Kos dere på tur! Morsomt å følge dere!
  Bon voyage!

  Ingrid

 5. Ja, eg veit det er nesten 2 år siden nå. Men kom over nettsida når eg surfa litt rundt på nettet. Dere var flinke:) Fin campingvogn…

  Med vennlig hilsen fra en av elevene som da gikk i Annes klasse(4.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>